Uniston turvasinettien toiminta ja niille asetetut vaatimukset

Varkauksien riski ja rikollinen energia lisääntyvät kuljetettavien tavaroiden arvon noustessa. Vastaavasti turvasineteille asetetut vaatimukset kasvavat. Seuraavat asiat vaikuttavat laadukkaiden turvasinettien suunnittelutapaamme: 

 • Turvasinetin on osoitettava, onko lukituslaite jo avattu 
 • Manipuloinnin torjuminen tekemällä manipulointi lähes mahdottomaksi, vaikeammaksi tai vähintään aikaavieväksi  
 • Manipuloinnin paljastavien ominaisuuksien lisääminen turvasinetin luvattoman manipuloinnin paljastamiseksi  
 • Komponentin osien korvaamisen torjuminen 
 • Käyttöpaikalla olevan sinetin tahattoman murtamisen välttäminen  

Nämä vaatimukset johtavat yleensä erilaisista komponenteista ja materiaaleista valmistettujen sinettien käyttöön. Turvasineteissä käytetään asiakkaan logoa, juoksevaa numerointia, viivakoodia, datamatriisikoodeja jne., mikä varmistaa, että kukin sinetti on yksilöllinen eikä sitä voi korvata. 

Miksi turvasinettien ostamista internet-portaaleista tulisi välttää?

Mikä vuoksi sinetöit esimerkiksi rahtikonttisi, tax-free-rullakkosi ja säiliösi...?

Tietenkin niiden arvokkaan sisällön suojelemiseksi. Siksi sinun tulisikin pyrkiä käyttämään parhaita mahdollisia sinettejä. Mielestämme tämä on mahdollista ainoastaan asiantuntevan neuvonnan avulla.

Turvasinettien ostaminen on nykyään mahdollista eri portaaleista, kuten esimerkiksi eBay-verkkokaupasta. Tiedätkö keneltä ostat? Et voi tarkistaa lähteesi luotettavuutta, etkä voi olla varma siitä, ovatko ostamasi sinetit uniikkeja. Ostaminen tapahtuu täysin anonyymisti. Näitä sinettejä hankitaan usein rikollisiin tarkoituksiin, koska ne ovat helposti manipuloitavissa.

Hyvät kumppanuudet edellyttävät luottamusta ja varmuutta.

On monta syytä olla ostamatta turvasinettejä internet-portaaleista. Olemme listanneet niistä muutaman: 

 • Sinetin ainutlaatuisuus ei ole taattu (numero/viivakoodi, väri, logo)
 • Sinetin jäljitettävyydestä ei ole mitään takuita
 • Mitä tapahtuisi tilanteessa, jossa sinulla olisi kiireellinen ongelma sinettien kanssa? Sinulla ei ole yhteyshenkilöä ongelmatilanteessa, eikä tukea ostamisen jälkeen
 • Asiaankuuluvat sertifikaatit eivät ole käytettävissä (ISO 17712, ympäristö-, REACH jne.)
 • Vuosia kestävästä toimitusvalmiudesta ei ole takeita
 • Kuinka voit olla varma siitä, että löydät tarpeisiisi sopivan, ihanteellisen ratkaisun ilman neuvontaa?
 • Jos et tiedä sinetin alkuperää, petoksen riski on erittäin korkea. Valitettavasti niiden rikollinen alkuperä ei ole pois suljettavissa

Uniston kokemus takaa turvallisuutesi

Uniston kanssa toimiessasi olet hyvissä käsissä: Hyödyt yli 90 vuoden kokemuksestamme turvasinettien valmistamisessa. Turva-alan asiantuntijamme neuvovat sinua paikan päällä. Nautit maailmanlaajuisessa mittakaavassa korkealaatuisista laatustandardeista, luotettavuudesta ja neuvonnasta myös toimituksen jälkeen.

Mikään internet-portaali ei kykene tarjoamaan näin monia etuja ja samaa luotettavuutta.

Ota yhteyttä, ja haasta asiantuntemuksemme. Odotamme yhteydenottoasi!  

Sinettien luokituksen yleiskuvaus

Indikatiivinen turvasinetti 
Sinetti on suunniteltu ja valmistettu materiaalista, joka voidaan murtaa helposti käsin tai käyttämällä yksinkertaista leikkaustyökalua tai leikkuria. 

Turvasinetti 
Sinetti on suunniteltu ja valmistettu materiaalista, joka torjuu rajatusti luvatonta pääsyä ja jonka poistaminen edellyttää kevyttä työkalua. 

Korkean turvallisuustason turvasinetti 
Sinetti on suunniteltu ja valmistettu metallista, metallivaijerista tai muusta vastaavasta materiaalista, ja sen tarkoituksena on viivyttää sisääntunkeutumista. Korkean turvallisuustason sinetit on poistettava yleensä raskailla pulttileikkureilla tai kaapelileikkureilla. 

Sinetin fyysinen vahvuus määritetään veto-, leikkaus-, taivutus- ja iskukokeella. 

Mekaaniset kokeet – turvasinettien luokitusta varten on suoritettava seuraavat kokeet: 

 • a) Iskukoe: 
  Iskukimmoisuuden määrittämiseksi lämpötiloissa 18 °C ja -27 °C on tehtävä iskukoe.   Iskukoe tehdään kolmessa vaiheessa. Kussakin vaiheessa sinettiin kohdistetaan määritetty voima viisi kertaa (yhteensä 15 kertaa). 
 • b) Vetokoe: 
  Sinetin sulkumekanismin vahvuuden testaamiseksi on tehtävä vetokoe. 
 • c) Taivutuskoe:  
  Sinetin kestävyys taivutuskuormituksessa on määritettävä taivutuskokeella (määritetään voima, joka tarvitaan sinetin taivuttamiseksi 90° kolmen sekunnin kuluessa). 
 • d) Leikkauskoe: 
  Sinetin kestävyys leikattaessa sitä leikkuuvälineillä, kuten pulttileikkureilla, on testattava leikkauskokeella.  

Tärkeää: Kaikki turvasinetit on tarkistettava kaikenlaisen manipuloinnin osoittamiseksi. 

Turvasinettityypit

Muoviset turvasinetit   

Muovisinetit valmistetaan erilaisista muovimateriaaleista, ja niitä käytetään lähinnä kajoamisen tai luvattoman pääsyn osoittimina. Muovisinettien muotoilu mahdollistaa manipulointiyrityksen tai varkauden visuaalisen havainnoinnin. Koska rikkoutunut muovinen turvasinetti indikoi kajoamista, niitä kutsutaan myös indikaattorisineteiksi.

Muoviset turvasinetit voi jakaa moneen eri luokkaan, mutta ne on suunniteltu pääasiassa pituussäädettäviksi sineteiksi (muita nimityksiä ovat vaihtelevan pituinen sinetti ja kiristettävä sinetti), määrämittaisiksi sineteiksi, munalukkosineteiksi tai varastolaatikkosineteiksi. Käyttötarkoituksesta, sinetöitävästä säiliöstä ja turvallisuustasovaatimuksista riippuen tietyntyyppinen sinetti sopii tarkoitukseen muita paremmin. Tyypillisiä käyttökohteita ovat muun muassa laukut, lento- ja ateriapalvelualan kärryt, laatikot, tynnyrit, rullalavat jne.

Muovisia turvasinettejä voi yleensä muokata asiakkaan logolla ja niiden ainutlaatuisuus taataan uniikilla numeroinnilla ja viivakoodilla.

Muovisten turvasinettien eri värit mahdollistavat sinettien yksilöllisyyden ja myös helpottavat asiakkaan logistiikkaprosesseja.   

Metallista valmistetut turvasinetit 

 • Metallinauha-/metalliklipsisinetit valmistetaan metallimateriaalista ja niitä käytetään yleensä vyöhykesuojauksen luontiin. 
 • Pulttisinetit tarjoavat korkeimman tason vyöhykesuojauksen. Ne valmistetaan kahdesta metalliosasta, jotka on suunniteltu sopimaan yhteen lukitusmekanismin avulla.  
 • Vaijerisinetit koostuvat teräsvaijerista, joka on kiinnitetty toisesta päästä sinetin rungon lukitusmekanismiin.   

Uudelleenkäytettävät turvasinetit 
Uudelleenkäytettävät sinetit koostuvat uudelleenkäytettävästä päärungosta, joka voidaan sinetöidä kertakäyttöisellä sinetillä.   

Elektroniset sinetit  
Elektroniset sinetit voidaan yleensä käyttää uudelleen. Voit luoda yksilöivän ajan, päiväyksen ja numeron joka kerta, kun sinetti suljetaan ja avataan. Kaikki sinetöinti- ja avaamistapahtumat voidaan rekisteröidä ja kirjata. 

Manipuloinnin paljastavat tarrat 
Manipuloinnin paljastavat tarrat voidaan kiinnittää pintaan. Niiden avulla käyttäjä voi nähdä, jos pintaan on jäänyt jälkiä, pinta on pirstoutunut ja/tai tarrassa näkyy poistamisen tai manipuloinnin yrityksiä. 

Oikean turvasinetin valinta käytön mukaan

Monet tekijät ovat ratkaisevia valittaessa tehtävään parhaiten soveltuvaa turvasinettiä. Siksi olemme vakuuttuneita siitä, että vain turvasinettiasiantuntijoidemme pätevän neuvonnan avulla on mahdollista löytää ihanteellinen sinettiratkaisu jokaiseen käyttötarkoitukseen. 

Seuraavien tekijöiden avulla voidaan valita asianmukainen sinetti käyttötarkoituksen mukaan: 

 • Minkä tyyppinen yksikkö (työntökärry, kontti, pankkiautomaatin kasetti, sähkömittari, tynnyri, säkki, laukku, ovi, kotelo, lipas, kuljetuslaatikko, pussi jne.) on sinetöitävä? 
 • Missä ympäristön lämpötilassa sinettejä käytetään? 
 • Kuinka kauan turvasinetti on kiinnitettynä sinetöityyn yksikköön? 
 • Halutaanko helposti poistettava vai sulkusinetti?
 • Kuinka kauan sinetöity yksikkö on valvomattomana?  
 • Kuinka arvokas sisältö on?  
 • Minkä tyyppinen numerointijärjestelmä sovellukselle tarvitaan (peräkkäisnumerointi vai satunnainen numerointi)?  
 • Onko sarjanumeron oltava luettavissa elektronisesti? Minkä tyyppinen viivakoodi on käytössä? 
 • Mitkä ovat logistiset vaatimukset (tarvitaanko eri värejä)? 

Kokenut turvallisuusasiantuntijatiimimme neuvoo ratkaisuissa, jotka sopivat asiakkaan yksilöllisiin sovelluksiin ja vaatimuksiin.